Google+

Auto - Moto - RC (NL)

 • Michelin Cross Climate

  Pin it!

  En mars dernier je te parlais de ma rencontre avec l'équipe Michelin et de cette innovation révolutionnaire que semble être le "Michelin Cross Climate".

  Afgelopen maart heb ik je over mijn ontmoeting met het team Michelin vertellen en deze revolutionaire innovatie die "Michelin Cross Climate" lijkt te zijn.

  Lire la suite

 • Catégories : Auto - Moto - RC (NL)

  "RACB driving experience @Spa-Francorchamps powered by Michelin"

  Pin it!

   

  DSC_0107.JPG

  Er zijn zonder twijfel veel minder prettige manieren om banden te testen dan om mee te doen met de RACB driving experience @Spa-Francorchamps powered by Michelin !! 

  We werden allemaal om 10.00 uur in de kantine van de kartbaan circuit verwachten ! De heer De Vries en de heer Van den Eeckout, onze Michelin DSC_0002.JPGgastheren, presenteerde vervolgens hun bedrijf en de verschillende soorten banden om onze kleine groep media dan naar meer informatie over deze revolutionaire band die de "Michelin Cross Climate" lijkt te zijn die slechts een paar dagen geleden in Zwintzerland werd onthuld naast de show van Genève.

  Michelin onthult ongekende innovatie !


   

  Een band voor degene drie jaren inspanningen nodig waren, een innovatieve band waarop ze dan erg trots op zijn! De perfecte combinatie tussen de technologie van de zomerbanden en de winterbanden. Een band goedgekeurd voor de winter, een band waarvan iedereen had gedroomt maar dacht dat het nooit mogelijk zou zijn.

   

  De Michelin Cross Climate band is de enige zomerband in de wereld die de voordelen van zomerbanden en winterbanden combineert:

   

  • Remt goed op een droog wegdek.DSC_0010.JPG
  • Heeft label A als het gaat om remmen op een nat wegdek.
  • En is goedgekeurd als winterband en tevens voorzien van het 3PMSF (3-Peak Mountain with Snow Flake) logo. Dit geeft aan dat de band gebruikt kan worden in winterse omstandigheden en dus ook gebruikt kan worden in landen (zoals bijvoorbeeld Duitsland) waar een winterband verplicht is.

  Een effectieve oplossing om dezelfde banden de hele jaar te houden zonder afbreuk!

   

  Deze band zal beschikbaar zijn voor verkoop vanaf 1 mei voor heel Europa.

  Na deze heldere en levendige presentatie, waren we allemaal op de kartbaan verwacht voor een sessie van een uur "race" die hielp de sfeer een beetje te ontspannen!

  DSC_0022.JPG

   

  DSC_0038.JPG

   

  Pauze ...

   

  Dat is glimlachend en ontspannen dat we voor de lunch zaten! Een uitstekend ontbijtbuffet om weer kracht voor de middag te krijgen.

   

  En wat een namiddag !

  Drie sportwagens, elk met verschillende Michelin banden, en drie instructeurs wachtten voor ons bij de F1 paddock.

  Briefing ...

  DSC_0059.JPG

  • Peugeot 208GTI uitgerust met Michelin Pilot Sport 3 banden, die geschikt zijn voor bestuurders in steden met een sportief rijden.

  DSC_0183.JPG

  • Peugeot RCZ uitgerust met Michelin Pilot Super Sport banden, banden die geschikt zijn voor super sportauto's, ontworpen voor de weg, maar die goede prestaties biedt op het circuit.

  DSC_0066.JPG

  • Porsche Cayman uitgerust met Michelin Pilot Sport Cup 2 banden, semi slicks ontworpen voor het circuit maar ingeschreven voor de weg.

  DSC_0069.JPG

  Wat beter dan deze banden te testen aan het stuur van deze prachtige sportwagens en op het mooiste circuit van de wereld ... Twee uur puur plezier ... met top instructeurs !

  DSC_0163.JPG

   

  DSC_0158.JPGAangezien ik niet rijd nam ik plaats in de passagiersstoel naast John Wartique aan het stuur van de Peugeot RCZ om op volle snelheid versteld te staan door zijn handigheid en zijn nauwkeurigheid, ... en vooral de zekerheid dat de Michelin Pilot Super Sport banden biedt!

   

  Met tegenzin namen we afscheid van onze gastheren en gingen terug naar huis met de zonondergang ...

   

  MCHELIN is dit allemaal !!

   

  Veel werk wereldwijd en klantopgericht ... geavanceerde techonolgies tot dienst van de weggebruikers, adequate antwoorden omhet hele jaar door veilig te kunnen rijden!

   

  Met dank aan onze gastheren ...

   

  DSC_0153.JPG

   

  Meneer Per de Vries

   

   

  DSC_0180.JPG

   

   

   Meneer Jonathan van den Eeckout

   

   

   

   zonder Bibendum te vergeten

  DSC_0044.0.jpg

  Info :

  http://www.michelin.be/fr

  Michelin Benelux

   

  Ik kwam niet terug met lege handen; o) Kijk uit ...